
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
батати – 1 бр. (450 г)
патладжани – 1 бр. (230 г)
лук – 1 глава
топено сирене – 100 г
моцарела – 125 г
олио – около 4 с.л.
розмарин – 1 ч.л.
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте много добре батата и го нарежете по дължина на 4 филии с дебелина около 1 см.
Намажете филиите с олиото от двете страни и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Поръсете ги със сол и печете в загрята фурна на 200°С за 20 минути.
През това време загрейте 2 с.л. олио и запържете нарязания на ситно лук.
Прибавете нарязаните на малки и тънки парченца патладжаните и ги задушавайте до омекване.
Добавете топеното сирене и бъркайте, докато се стопи.
Овкусете със сол и пипер. Разпределете получената смес върху бататите, поръсете ги с розмарина и моцарелата и печете още за около 10 минути. Бататите с плънка от патладжан са много вкусни./gotvach.bg