
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
батат – 500 г
гъби – 250 г
сметана – 200 г
чесън – 4 скилидки
зехтин – 2 с.л.
розмарин – 1 ч.л.
копър – няколко стръка
черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете батата, нарежете го на кубчета и го сложете в тава за печене.
Добавете зехтина и розмарина, разбъркайте и печете батата в загрята фурна на 180°С за 20 минути.
През това време почистете и нарежете гъбите, добавете ги в тавата, разбъркайте и сложете във фурната.
Накълцайте чесъна, нарежете копъра и разбъркайте със сметана за готвене.
Овкусете със сол и черен пипер.
Изсипете получената смес в тавата, разбъркайте и печете ястието с гъбки за около 15 минути.
Бататът с гъби и сметана на фурна е много вкусно хапване, особено с малко диетичен хляб./gotvach.bg