НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинско месо – 500 г
спанак – 500 г
лук – 1 средна глава
чесън – 2 скилидки
моркови – 1 бр. малък
зехтин – 2 с.л.
зеленчуков бульон – 300 мл
сол
черен пипер – на вкус
червен пипер – 1 ч.л.
магданоз
копър – на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте добре спанака и го нарежете. Аз използвах бейби спанак, който няма нужда да се нарязва. Също можете да използвате замразен спанак.
Месото нарежете на порции или на по-малки парчета.
Лука и чесъна нарежете на ситно.
Моркова нарежете първо на слайдове и след това на малки кубчета.
Сгорещете зехтина в тенджерата и пуснете месото да се запържи и от двете страни. Когато месото е полуготово добавете лука и морковите. Гответе на среден огън. След няколко минути добавете чесъна, разбъркайте и прибавете спанака.
Сложете капака на тенджерата и оставете 5 минути, докато спанакът се задуши и спадне.
Разбърквайте внимателно, докато спанакът напълно омекне.
След около 15 минути добавете червения пипер, солта и черния пипер на вкус.
Налейте бульона или вода и гответе до напълно омекване на свинското варено.
Свалете от котлона и поръсете месото със спанак с магданоз и копър.
Сервирайте бейби спанак със свинско месо топло с лъжица кисело мляко.