Съставки
250 мл прясно мляко
600 г брашно
7 г суха мая
захар
2 яйца
малинов конфитюр
За сладкарския крем:
4 жълтъка
1 шушулка ванилия
500 мл прясно мляко
150 г захар
4 с.л. брашно
Затоплете прясното мляко. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Поръсете сол върху брашното. В кладенчето изсипете топлото мляко, майата, захарта и яйцата. Размесете продуктите с пръсти, а след това започнете да омесвате тестото. Щом тестото стане гладко, го нарежете на 8 еднакви парчета по 7 см.
Оформете топки от парчетата тесто и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене да втасват в продължение на 1 час.Загрейте тенджера с олио до 180 градуса и пържете топките до златисто. Щом ги извадите, ги оваляйте в кристална захар и ги оставете да изстинат.За сладкарския крем загрейте в съд млякото заедно с вътрешността на шушулката ванилия и половината захар. В купа разбийте жълтъците с останалата захар, брашното и малко студено мляко. Щом млякото в тенджерата заври, го добавете към жълтъците, разбъркайте и върнете на котлона. Оставете крема да ври 5 минути, като непрекъснато го бъркате. Изсипете го в плоска чиния и го покрийте с прозрачно фолио, за да изстине. След изстиване разбъркайте крема и го прехвърлете в шприц с гладък накрайник.Разрежете всяка топка по хоризонтал на две. Намажете долната половина с малинов конфитюр, а след това шприцовайте от сладкарския крем. Похлупете с горната част. Подредете берлинските топки в чиния и ги поръсете с пудра захар.