Бившият комендант К. Грънчаров влезе в листата на ВМРО, Г. Васев отсъства

Шефът на „Топливо“ АД в Благоевград Иван Ризов се регистрира вчера в ОИК като кандидат за кмет на Благоевград от листата на ВМРО-БНД. Решението му първо било съгласувано с директора на дружеството в София, който не само му дал рамо, но и му предложил да си направи предизборния щаб в административната сграда в Благоевград.

Ризов ще е и водач на листата на ВМРО-БНД, в която най-силно присъствие ще имат запасните офицери, които са 16 от общо 41 кандидат-съветници. Първи сред тях под №5 ще е бившият военен комендант на Благоевград Калин Грънчаров, следван от Иван Петров и доц. Грозданов от ЮЗУ.

В листата на войводите място са намерили още настоящият председател на градската организация на ВМРО Станимир Радулов и активистката на ВМРО Теодора Мичева, която от седмица е директорка на дирекцията по европроекти в парк „Рила“. Хирургичната медицинска сестра в болница ПУЛС Мария Гошева ще е представител в листата на другия коалиционен партньор на ВМРО – движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева. Любопитното е, че на последно място в кандидатсъветническата листа на ВМРО влиза бившият футболист Ивайло Андонов, който е почетен гражданин на Благоевград и роднина както на кандидат-кмета от ВМРО Иван Ризов, така и на ексдепутата от ГЕРБ Йордан Андонов.

Настоящият общински съветник в ОбС от партията на червено-черните Георги Васев не е намерил място в листата.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *