Бисквитена торта с фъстъчено масло и банани

Необходими продукти:

  • 250 г маскарпоне
  • 400 г течна сметана 
  • 100 г кленов сироп
  • 80 г фъстъчено масло 
  • 30 г мед
  • 280 г бисквити с подсладител
  • 150 г прясно мляко 
  • 2 банана
  • фъстъци за декорация

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маскарпонето и сметаната с миксер за около 4 минути. Постепенно добавете кленовия сироп. Кремът трябва да е лек, без много въздух в него. Внимавайте да не се пресече при продължителното разбиване.

2. Готовият крем разделете в две купи. В едната налейте около 30 мл от млякото и фъстъченото масло. Млякото се прибавя, защото фъстъченото масло стяга крема и има нужда от олекотяване.

3. В тава или форма с размер около 25 см х 25 см сложете един ред бисквити, предварително потопени в хладко мляко. 

4. Върху тях разпределете един пласт крем. След него сложете втория крем и бананите, нарязани на дебели шайби. Така редувайте бисквитите и двата вида крем на отделни пластове.

5. Приберете в хладилник за поне 8 часа преди консумация.

6. Декорирайте с нарязани банани и натрошени фъстъци, потопени в мед за повече сладост. Източник: gotvenezanachinaeshti.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *