
Необходими продукти:
- 250 г маскарпоне
- 400 г течна сметана
- 100 г кленов сироп
- 80 г фъстъчено масло
- 30 г мед
- 280 г бисквити с подсладител
- 150 г прясно мляко
- 2 банана
- фъстъци за декорация
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маскарпонето и сметаната с миксер за около 4 минути. Постепенно добавете кленовия сироп. Кремът трябва да е лек, без много въздух в него. Внимавайте да не се пресече при продължителното разбиване.
2. Готовият крем разделете в две купи. В едната налейте около 30 мл от млякото и фъстъченото масло. Млякото се прибавя, защото фъстъченото масло стяга крема и има нужда от олекотяване.
3. В тава или форма с размер около 25 см х 25 см сложете един ред бисквити, предварително потопени в хладко мляко.
4. Върху тях разпределете един пласт крем. След него сложете втория крем и бананите, нарязани на дебели шайби. Така редувайте бисквитите и двата вида крем на отделни пластове.
5. Приберете в хладилник за поне 8 часа преди консумация.
6. Декорирайте с нарязани банани и натрошени фъстъци, потопени в мед за повече сладост. Източник: gotvenezanachinaeshti.com