НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- масло – 75 г меко краве
- захар – 2/3 ч.ч. (150 г)
- яйца – 1 голямо
- есенция – 1 ч.л. ванилова
- брашно – 1 и 1/2 ч.ч.
- бакпулвер – 1 ч.л.
- канела – 1 ч.л. на прах
- орехи – около 1/2 ч.ч. смлени
- канела – 2 с.л. на прах
- захар – 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте в купа кравето масло и захарта, добавете последователно яйцето, есенцията и разбийте всичко добре.
Пресейте брашното с бакпулвера и 1 ч.л. канела и го разбъркайте към маслената смес. Омесете тестото и го оставете за 30 минути в хладилник.
Застелете си тавата с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 175 градуса.
На едно място смесете смлените орехи, 2 с.л. канела и захар.
В тази смес оваляйте всяко топче с големина на орех, което оформяте от тестото.
Нареждайте топчетата в тавата на разстояние едно от друго.
Сложете бисквитите с канела и орехи да се пекат за около 10-12 минути.
loading...