Бисквити с тиква и масло

Продукти

250 г печена тиква
100 г кисело мляко
2 големи яйца
1 пакетче бакпулвер за сладки
120 г захар
120 г меко масло
450 г брашно
ванилова есенция на вкус
120 г пудра захар

Приготвяне



  1. Тиквата се намачква на пюре и се слага в купа. 
  2. Към нея се добавят мекото масло и захарта. 
  3. Разбийте добре сместа с миксер или бъркайте с телена бъркалка. 
  4. След това постепенно добавете яйцата, киселото мляко, ванилията и отново разбъркайте хубаво. 
  5. Накрая добавете малко по малко брашното и бакпулвера. 
  6. Ще се получи тесто, което ще трябва да премесите, докато стане гладко и хубаво. 
  7. Оформете от него топчета или по-продълговати форми. 
  8. Всяко топче се овалва много хубаво в пудра захар и се слага в тава, покрита с хартия за печене. 
  9. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
  10. Готови са за консумация, след като изстинат напълно.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *