Благоевградската „Грома Холд“ самостоятелен участник в наддаването за строителството на последния 16,5-километров участък от АМ „Европа“ за 270 млн. лв.

Общо 8 консорциума и две самостоятелни фирми наддават за строителството на последния 16,5-километров участък от магистрала „Европа“ между Сливница и връзката със Северната скоростна тангента на София, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Поръчката е за малко под 270 млн. лева с включен ДДС, а „Трейс Груп Холд“ АД и благоевградската фирма „Грома Холд“ ЕООД са самостоятелно явилите се на търга компании.

Отворени са и офертите на Консорциум Страбаг СП ДЗЗД с участници: Щрабаг ЕАД и Страбаг Сп.з о.о. – клон България КЧТ; ДЗЗД „Европа-2022”, в което влизат ГБС – Инфраструктурно строителство АД, Главболгарстрой Интернешънал АД и Обонато Билд ЕООД, както и на ДЗЗД „Строител АМ Европа“, в което са Глобал Кънстръкшън АД, Левантина, Инхениериа и Конструксион СЛ/Levantina, Ingenieria y construccion, S.L.

Автомагистрали Черно море АД и ИСА 2000 ЕООД се обединяват в ДЗЗД „Таргоман“ за процедурата. Оферти са подали още ВДХ АД (ДЗЗД Хидро-вод строй, ВДХ АД и Хидрострой АД), ДЗЗД „Коридор запад-изток“, в което влизат Джи Пи Груп АД и Инженерстройинженеринг ЕООД; ДЗЗД „АМ Европа 2021“, в което е Ер Кънстракшънс ООД, както и Обединение „Геокарпът 2021“ ДЗЗД с участници Геострой АД, Каро трейдинг ООД и Пътстрой-92 АД.

Пътната агенция обяви обществената поръчка за отсечката в края на февруари. Индикативният бюджет за строителството е малко под 270 млн. лева с включен ДДС.

Участъкът ще започва при с. Храбърско, ще преминава по нов терен на север от Божурище, между селата Волуяк и Мрамор, и ще се влива в Северната скоростна тангента при пътния възел със Софийския околовръстен път при 48-и км.

Трасето ще бъде с габарит 27 м – две ленти за движение в посока и аварийна лента. В участъка ще има 10 големи съоръжения, от които 7 подлеза, включително подлез на жп линията София – Драгоман, 2 моста и един виадукт.

Предвижда се по участъка да има два пътни възела. Бъдещият п.в. „Костинброд“ ще свързва АМ „Европа“ с второкласния път II-81 София-Костинброд и с. Волуяк, а п.в. „Мрамор“ ще осигурява връзка на с. Мрамор с Калотина, Софийския околовръстен път и Северната скоростна тангента. Ще бъдат изградени пътни връзки при п.в. „Храбърско“, където автомагистралното трасе пресича първокласния път I-8 Сливница – София, както и при пресичането с общинския път SFО1400 в посока Костинброд.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. и за да не се изгуби финансирането, трябва да стане готов тази година, или да се фазира.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *