Благоевградските рецивидисти Джамбаза, Джъч и Кесуната остават зад решетките за кражби

Трима криминално проявени благоевградчани отново попаднаха зад решетките, след като бяха уличени за кражби. Районна прокуратура внесе искане в съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Светослав Христов-Джамбаза, Емил Андреев-Джъч и Ангел Богданов-Кесуната.
Делата на тримата бяха насрочени през 15 минути от районния съдия Мирослава Йорданова. Първото беше на 29-годишния Ангел Богданов, който е обвинен за кражба на маратонки от магазин „Метро“. Стойността на спортните обувки, които задигнал, е 100 лв. Но тъй като става въпрос за престъпление при условията на рецидив – той има предишни осъждания за кражби и наркотици, съдията го остави в ареста.
Още по-малка е стойността на откраднатите вещи, които задигнал от магазин „БГ Маркет“ на ул. „Марица“ Светослав Христов. Той сложил в дрехите си салам за 38 лв. и шампоани за 20 лв., но бил заснет от камерите за видеонаблюдение в супермаркета. Дребният крадец, който е наркозависим, остава в следствения арест, реши съдия Йорданова. Спрямо него има и други висящи кражби, за които предстои да бъде привлечен като обвиняем.
Компания зад решетките ще му прави и Емил Андреев, след като е разобличен за кражби от вили в село Рилци. Той задигнал водна помпа, бормашина и други вещи за бита за около 400 лв., които обаче върнал доброволно, след като бил заловен от полицаите. Съдия Йорданова го върна обратно в следствения арест.
Определенията на първоинстанционния съд подлежат на обжалване.
ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *