Близо месец след изборите Благоевград продължава да е налепен с плакати, в Дупница кметът вече глоби 10 партии и коалиции

Близо месец след изборите 2 в 1 за български и Европарламент Благоевград продължава да е облепен с плакати. Още в началото на кампанията кметът М. Байкушев със заповед определи местата за лепене на агитационните материали и предупреди партиите, участници в надпреварата, че в 7-дневен срок след вота трябва да си изчистят всичко. Въпреки това предизборни плакати не се виждат само на местата, където върху тях са залепени други. На повечето места в града лицата на участниците в надпреварата продължават да „агитират електората“ от подпорни стени, огради, електрически табла /на снимките/…

От общината заявиха, че след изборите на електронните пощи на всички ръководства на политически партии, участвали в тях, са изпратени уведомителни писма с разпореждане да премахнат плакатите си. Преди няколко дни още веднъж им е напомнено задължението, като е даден допълнително толеранс. Ако до идната седмица не се предприемат постъпки по почистване на предизборните агитационни материали, партиите ще бъдат глобени, като предвидената в Изборния кодекс санкция е от 1000 до 5000 лв., обявиха от общината.   

В същото време общината в Дупница вече глоби 10 партии и коалиции, забравили да премахнат предизборните си плакати. Кметът на града Първан Дангов заяви, че са санкционирани основните участници в предизборната надпревара.

На 21 юни 2024 г. ОП „Чистота“ и служители от община Дупница са извършили проверка на адресите, определени като места за поставяне на агитационни материали, и са установили партиите нарушители. На всички са изпратени известия за нарушенията, като в тридневен срок след получаване на известията нарушителите трябва да се явят в община Дупница за съставяне на актовете за административно нарушение и определяне размера на глобите.

ЕКИП „СТРУМА”

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Маке

    Навременна статия, ано имам един въпрос: защо сте снимали плакатите САМО на тези, които са от партии и коалиции, непредставени в парламента? Много удобно, нали? Хем вълкът сит, хем агнето почти цяло.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *