Близо 3980 проверки извършиха за месец служителите на ЮЗДП

Общо 3977 проверки са извършили през октомври служителите по опазване на горите в териториалните поделения и мобилни контролни звена на Югозападното държавно предприятие. 997 от проверките са на обекти, в които се извършва дърводобив, 1113 – на превозни средства, транспортиращи дървесина, 1726 – на ловци и 141 – риболовци и други физически лица.

Съставени са 44 констативни протокола и 31 акта за нарушения, от които 30 – по Закона за горите и един – по Закона за лова и опазване на дивеча. И през октомври най-често констатираните незаконни дейности са свързани с транспортиране на дървесина без контролна горска марка и превозен билет.

Задържани са 190 кубически метра дървесина и 15 пространствени куб. метра дърва за огрев,  две каруци, моторен трион и други инструменти за дърводобив.

Системните проверки на служителите на ЮЗДП продължават, като остава засилен контролът в районите с висока концентрация на нарушения. ЮЗДП напомня, че при сигнал на тел. 112 в рамките на един час е готово да реагира на всяко съмнение за нередности в горите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *