Боб по селски

Необходими продукти:

1/2 кг зрял боб

1 домат

1 глава лук

1 изсушена чушка

1 морков

сол

червен пипер

магданоз

джоджен

олио

3-4 скилидки чесън

целина- 1/2 глава

пащърнак- 1/2 глава

Начин на приготвяне:

Добре е бобът да се накисне за 24 часа преди да започне основното приготвяне. Ако сте забравили, ще смените 3 пъти водата, като оставяте да кипне без да подсолявате течността. Накисването за 24 спестява сменянето на водата. След като заври боба е добре да се сложи мазниата, сол на вкус, нарязаната на ситно глава лук и морковът настърган или нарязан на кръгчета с къдраво ножче. След като поври известно време добавяме нарязаната на кубчета целина и пащърнак. Доматът се настъргва на ренде. Слага се скилидката чесън и изсушената червена чушка за дообогатяване на вкуса. Поръсва се с червен пипер и се оставя да къкри на слаб огън. Десет минути преди да изключване се слагат нарязаните на ситно зелени подправки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *