
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
зрял фасул 250 г
лук кромид 50 г
морков 30 г
Целина 30 г
кисело зеле 200 г
масло или зехтин 120 г
брашнo 15 г
черен пипер 2 г
доматено пюре 30 г
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте, почистете и залейте със студена вода зрелия фасул. Щом заври, излейте първата вода и налейте нова гореща вода.
Добавете лука, морковите и целината, нарязани на дребно. Варете всичко до готовност на фасула, ако водата изври, долейте топла вода. Към сварения фасул добавете киселото зеле, нарязано на много дребно.
Щом заври, добавете запръжката, приготвена от запържените в маслото или олиото брашно, червен пипер и доматено пюре. Прибавете я към ястието и оставете да ври още 10-15 минути.