Боб яхния с наденица или суджук

Необходими продукти:

  • 250 г боб
  • 2 суджука
  • 150 г домати
  • 2 сушени чушки
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. чубрица
  • 1 ч.л. джоджен
  • 3 с.л. олио
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Бобът се накисва от предишната вечер. Слага се да заври и водата му се сменя. Нарязаните лук и морков се запържват. Овкусяват се с червен пипер и се разбъркват добре.

Сместа се прибавя към сварения боб заедно със сол, сушените чушки, пасиране домати и останалите подправки.

Ястието се оставя да се вари до готовност на зеленчуците. Суджукът или наденицата се запичат във фурната, след което се нарязва на парчета и се слага при боба.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *