Необходими продукти:
- 250 г боб
- 2 суджука
- 150 г домати
- 2 сушени чушки
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. чубрица
- 1 ч.л. джоджен
- 3 с.л. олио
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Бобът се накисва от предишната вечер. Слага се да заври и водата му се сменя. Нарязаните лук и морков се запържват. Овкусяват се с червен пипер и се разбъркват добре.
Сместа се прибавя към сварения боб заедно със сол, сушените чушки, пасиране домати и останалите подправки.
Ястието се оставя да се вари до готовност на зеленчуците. Суджукът или наденицата се запичат във фурната, след което се нарязва на парчета и се слага при боба.
loading...