Боб яхния с пилешки наденички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
боб – 400 г
олио – 3 с.л.
пресен лук – 2 глави
чесън – 2 скилидки
моркови – 1 бр.
целина – 1/4 глава
чушки – 1 бр.
люти чушки – 1 бр.
сол
джоджен – пресен
копър – пресен
мащерка – прясна
калоферче – прясно
чубрица
ЗА ЗАПРЪЖКАТА
олио – 4 с.л.
брашно – 2 с.л.
червен пипер – 1 с.л.
домати – 1 ч.ч. настъргани

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бобът се накисва в вода за една нощ или няколко часа.

Водата се сменя с нова и тенджерата се слага на котлона. След като заври, водата отново се излива, бобът се прехвърля в тенджера под налягане.

Към него се прибавят нарязаните глава млад лук с част от перата, морков, целина и чушка.

В тенджерата се налива вода, налива се малко олио и се прибавя една цяла люта чушка.

Тенджерата се затваря херметически и се слага на котлона. Бобът се вари 20 минути, след като от клапана започне да излиза пара.

След това тенджерата се отваря (след като всичката пара е изпусната) и боб яхнията се овкусява със сол и нарязани на дребно пресни подправки.

В дълбок тиган се запържват нарязаните пилешки наденички. След като се изпържат, се изсипват в боба, а в същата мазнина се запържват две супени лъжици брашно и една червен пипер.

Прибавят се настърганите домати и след кратко разбъркване в запръжката се сипва един черпак боб. Разбърква се и отново се слага малко боб. Когато се напълни тиганът, всичко се прехвърля в тенджерата. Бобът с наденица е готов.

Пригответе си песен лук и чесън, няколко филии хляб и започвайте с боб яхния с пилешки наденички и песни подправки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *