Богомолка окупира щората на ЮЗУ доцента д-р Ил. Недин цяла седмица, той отказа да се поддаде на суеверия и й предостави прозореца си

Симпатична богомолка окупира щората на ръководителя на катедра „Етнология и балканистика” в ЮЗУ доц. д-р Илия Недин и от седмица отказва да се помръдне от там.

„Това извънземниче си е харесало прозореца ми. Залепи се на него или на външната щора отвътре и така с часове. По някое време следобед изчезва и после се появява отново“, описа той упоритостта на зелената буболечка.

Поведението й го накарало да се поразрови в интернет и да установи, че според съвременните японци, ако човек види богомолка, това означавало скорошна смърт, според сардинците, ако я убие, го чака голямо нещастие, според бушмените по същата причина дори не трябвало да бъде докосвана, защото имала голяма магическа сила. Само мюсюлманите се отнасяли към наличието на богомолките по-позитивно – смятали, че тя винаги гледа към свещения град Мека. След като доц. Недин преценил, че не е нито японец, нито бушмен, той се сетил, че всъщност е етнолог, „та я оставих, душичката, да си живее живота както намери за добре, а аз да си гледам моя“.

Забавно разказаната случка предизвика във Фейсбук коментари сред приятелите му, които отчетоха, че напоследък в Благоевград действително са се навъдили доста богомолки, което не е обичайно за района, както и адмирации за решението му да не се поддава на суеверия и да я остави да си живее на щората, колкото й душа иска.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *