Боен петел уби полицай

Филипински полицай загина след като боен петел преряза бедрената му артерия с шпората си по време на полицейска акция. Лейтенант Болок беше поразен от металната шпора на петел – това е остър като бръснач стоманен нож, който обикновено се прикрепя към крака на птицата по време на битка, предава Нова тв.

Острието прерязало бедрената артерия на левия му крак. Полицаят бил откаран по спешност в болница, но по-късно починал. Инцидентът се е случил докато полицаите са провеждали акция за прекратяване на незаконно организирани боеве с петли, популярни във Филипините. По време на пандемията от коронавирус те бяха забранени от властите.

Началникът на местната полиция полковник Арнел Апуд каза пред АФП, че инцидентът е „необичайно лош късмет, който не мога да обясня“.

„Не можех да повярвам, когато за първи път ми съобщиха за случилото се. За първи път в 25-годишната ми кариера губя полицай, заради шпората на боен петел”, заяви Апуд, отправяйки дълбоките си съболезнования към близките на нелепо загиналия си колега.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *