Болни с Ковид-19 препълниха отделенията в Благоевград и Гоце Делчев, заразата повали и шефа на РУО Ив. Златанов

Болничните отделения в Пиринско отново са пълни с болни от усложнения с Ковид-19. Във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград са приети за лечение 30 души. Преобладаващата част от тях са на възраст 45-60 години, съобщи началникът на отделението д-р Румен Кондев. Лекарите разполагат с достатъчно медикаменти, включително и с ремдесивир, който дава добри резултати в лечението на коронавируса. В интензивното отделение са настанени 6-има пациенти в по-тежко състояние. Вчера в реанимация е починал 82-годишен мъж от Разлог, бивш служител на МВР. Пълни са Ковид отделенията и в гоцеделчевската болница. 61 са хоспитализираните в инфекциозно, детско и неврологично отделение, двама са в интензивното. Вътрешно отделение към момента не приема болни, тъй като в него се извършва ремонт, съобщи зам. директорът на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Ангел Тонгов.

А. Тонгов

Прогресивно расте и броят на новите случаи с Ковид-19 в Пиринско, които за последното денонощие са 104. Лекарите са категорични, че повишаването на заболеваемостта, която се забелязва в момента, се дължи на британския вариант на Covid-19, който циркулира в страната.

Заразата повали и шефа на РУО – Благоевград Ивайло Златанов. Близо седмица той е в болница с пневмония, след като е диагностициран с Ковид-19.

Ивайло Златанов

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Спасова

    Училищата в града отново пламнаха – Осмо, Трето, и учители, и ученици. Дано не се случи като през ноември и декември – да си взимаме сбогом с колеги…

    Отговори
    1. Танцуващият с вълци

      Че ще си вземаме сбогом е ясно, дано обаче е само с кретените, които ни управляват на всички нива на корумпираната администрация!

      Отговори
  2. Златюв

    Партийните сбирки се оказват по-опасни за здравето от присъственото обучение в училище.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *