Борислав Филадов: С фалшива подписка до Д. Бръчков ме свалиха от кметския пост в Кромидово, на мястото ми назначиха наложения ни за църковен настоятел неуспял кандидат за управник на Мелник Н. Петев

С фалшива подписка до кмета Димитър Бръчков ме детронираха като кмет на петричкото село Кромидово и на мястото ми назначиха неуспелия кандидат за кмет на Мелник Наско Петев. Това заяви пред репортер на „Струма” вече бившият управник на петричкото село Борислав Филадов, който е член на ПП ГЕРБ в Петрич и един от основателите на партията в южната община. Той съобщи, че от няколко дни е започнала подписка срещу назначението на Наско Петев за кметски наместник.

Справка показва, че Наско Петев е назначен за кметски наместник на Кромидово на 17 юни. До месец февруари той е бил жител на град Мелник, след това на изборите за Народно събрание и Европарламент неговото име фигурира в списъците на с. Кромидово, както и името на съпругата му Карамфила Петева. До назначаването му се стигнало след подписка до кмета на община Петрич Димитър Бръчков, върху която стоят подписките на 58 души.

„24 от подписите са на хора, които не живеят в селото”, заяви бившият кметски наместник Б. Филадов. Ето какво още разказа той: „Обидно ми е, че бях излъган и подведох хората в селото. С фалшива подписка, изпратена до кмета Д. Бръчков, съм оклеветен и не ми бе подновен договорът с община Петрич. Въпреки че съм казал на кмета Бръчков, че има хора, които са се подписали, след като им е казано, че подписката е за облагородяване на селото. Аз не можах да видя първата страница на подписката, за да видя за какво са се разписали хората. В подписката фигурират имената на 58 души, от тях 24 не живеят в селото, в това число са и семейство англичани, които не живеят в Кромидово от пет години. Фалшиви са подписите на хора, които живеят в Сандански, Благоевград… Цветанка е разписана от друг. Жената почина, тогава беше на легло и е подписана. Мария Катралева, също не е добре, тя живее в Благоевград. Славчо Захов живее в Благоевград, Любчо Николов е по Созопол, Георги Тумпалов живее в Струмяни… Има 5 жени, които са психично болни и те са се подписали. Искам да излезе истината и хората в селото да разберат, че са били излъгани. Подписката е входирана през месец декември пред кмета Д. Бръчков. Тогава Наско Петев се е водил като жител на Мелник. Обидно ми е, че съм свален по този начин. С една фалшива подписка. С тази подписка ми урониха престижа пред хората и сред съпартийците ми”, заяви Филадов.


„Имахме среща с кмета Бръчков, присъстваха хората на Наско Петев и хора, които ме подкрепят. Тогава ми бяха поставяни въпроси от рода – защо не съм почистил вадата пред къщата на Огнян Драмов, той е пенсионер и работи към „Напоителни системи”. Питаха ме защо има трева пред къщата на травматолога д-р Красимир Драмов. На събранието той каза, че е било мой ангажимент да чистя вадата и дворните места на хората. По време на местните избори Наско Петев ме уверяваше, че ще стане кмет на Мелник, а в с. Кромидово ще бъда назначен аз. Но всичко тръгна, след като не го избраха за кмет. Наложиха ни го за черковен настоятел в селото. Той не беше избран от хората, а бе наложен от митрополията в Гоце Делчев и постоянно се хвали, че има много влиятелни хора. Аз оставих 7000 лева на Н. Петев. Нов кръст бе купен и монтиран, първо каза, че кръстът е дарение. След това каза, че е платил 2000 лв. Няма никакъв отчет на парите, които му оставих. Парадира, че е от ГЕРБ и затова е бил назначен за кметски наместник, защото има силни хора в партията.


Аз не съм получил нито една стотинка от ГЕРБ. Собственик съм на хранителен магазин и съм плащал от семейния бюджет разходи за благоустрояване на селото. Младите семейства са зад мен и част от възрастните хора. Постоянните жители, които живеят, са 85 човек, по настоящ адрес са 92-ма души, от тях 3-ма са македонци и двама англичани. Сред новите жители са Наско Петев, съпругата му и внучката, която бе председател на Общинската избирателна комисия в с. Кромидово на последните избори”, разказа Б. Филадов. 

ХРИСТИНА ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *