Борисов мобилизира актива на ГЕРБ на извънредна конференция

Извънредна национална конференция на ГЕРБ свиква ръководството на партията в „София Тех Парк“ в сряда, 5 август. Форумът ще започне точно в 12 часа и ще се проведе на открито заради мерките, свързани с коронавируса. Делегатите трябва да са на линия още в 9 часа. Поканени са кметове, депутати, евродепутати, общински съветници, членове на областните ръководства, областни управители, става ясно от изтеклите в интернет документи на партия ГЕРБ. Квотата за област Благоевград е 200 човека.

Пред „Труд“ депутати коментираха, че ще им се наложи да прекъснат почивките си и спешно да пътуват за София. Някои няма да могат да присъстват на форума, тъй като вече са в чужбина.

Очаква се на конференцията лидерът на партията да произнесе реч, в която да заяви за пореден път готовността на правителството да изкара мандата си докрай. Делегати на форума смятат, че Борисов ще се опита да надъха партийците, припомняйки направеното от правителството в различни сфери.

Активисти от ГЕРБ във Велико Търново споделиха пред „Труд“, че са призовани в сряда в София, за да се включат в работна среща на партийното ръководство. Те признаха обаче, че се опасяват, че премиерът Бойко Борисов ще обяви, че правителството подава оставка.

„Не знаем какво ще се дискутира на сбирката. Тя ще е в тесен формат, защото са поканени да присъстват само областните ръководства, кметове и общински съветници. Няма обявен и дневен ред“, подчертават членове от ГЕРБ в старата столица.

Пловдивските активисти на ГЕРБ твърдят, че не знаят защо Бойко Борисов ги събира на извънредна национална конференция утре, но не вярват да се обсъжда вариантът с подаването на оставка и свикването на предсрочни избори. „Само Борисов знае темата на конференцията“, заяви за „Труд“ кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Неофициалната информация за събирането, организирано от националното ръководство на ГЕРБ, е, че викат кметовете, общинските съветници и общинските партийни ръководства, за да обсъдят актуалната обстановка в страната, коментираха от ръководството на ГЕРБ-Сливен. От Бургас припомниха, че такова партийно събрание е имало и по същото време миналата година- пак през август. Форматът и той пак е бил такъв: кметове, депутати и съветници.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Давейбе Чукачи

    Треперят му мартинките на банкянския илитерат, ще гризка дръвцето и ще духа супата май…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *