Борш по селски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
зеле – ¼ малка прясна зелка
домати – 4 бр.
картофи – 4 бр.
моркови – 1 бр.
пащърнак – 1 корен
магданоз – 1 връзка
керевиз – 1 резен
лук – 1 глава кромид
растителна мазнина – 4 с.л.
сметана – половин чаена чаша
черен пипер
магданоз
лимонов сок
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистените и нарязани зеленчуци (без зелето, картофите и доматите) се задушават с две супени лъжици растително масло и сол.

Прясното зеле се нарязва на едро и залива 1 чаена чаша подсолена вода. Вари се до омекване. Прибавят се задушените зеленчуци, картофите, нарязани на кубчета, а след десетина минути и доматите, нарязани на дребно.

Боршът се подправя със сол и киселина на вкус, долива се около 4 водни чаши гореща вода и се вари до омекване на картофите. Прибавя се и останалата мазнина.

При поднасянето в средата на всяка чиния се слага по една супена лъжица сметана. Отгоре се наръсва черен пипер и магданоз.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *