Бохча с пилешко филе и зеленчуци

Продукти

За питката:
250 г брашно
150 г вода
половин пакетче суха мая
к. л. сол
ч. л. захар
с. л. зехтин

За плънката:
300 г бон филе, нарязано на кубчета
1 глава едро нарязан лук
2-3 скилидки чесън
1 едро нарязан морков
1 чушка, нарязана на едри кубчета
1 домат, обелен и на кубчета
4 кисели краставички на кубчета
кутийка гъби
100 г кашкавал
100 г сирене
50 мл зехтин
сол
чубрица
черен пипер
риган
соев сос
магданоз

Начин на приготвяне

Замесва се тестото, втасва 1 час и се изпича на 200 градуса. Продуктите за плънката се запържват, сиренето се слага почти накрая.

Питката се издълбава, пълни се със сместа. Отгоре се настъргва кашкавал и се запича на 200 г до зачервяване на кашкавала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *