Братска катастрофа между домакините качи дупничанин на върха в републиканския шампионат след мотокроса край Зелен дол

Братска катастрофа метри след старта на І манш в „Гран При Благоевград“ помогна на дупничанина Любомир Васев да оглави крайното класиране в МХ1 от републиканския шампионат по мотокрос. Развръзката в този клас бе най-интересна и трябваше да дойде в последния ІХ кръг, който се проведе на мотополигон „Зелен дол“ край едноименното благоевградско село. Пернишките състезатели на домакина „Еър Макс Рейсинг“ Стефан Нейчев и Виктор Нейчев имаха малшанса да се сблъскат с Алекс Димитров от „Моторспорт Варна“. Тримата се отърваха без сериозни травми, но трябваше да продължат на опашката в колоната. Големият губещ бе баткото Ст. Нейчев, който завърши пети и на практика изгуби битката за върха с Л. Васев от „НСА Моторспорт“, финиширал първи в манша и втори в състезанието, спечелено от румънеца Адриан Радута. В. Нейчев пък остана осми в МХ2, където се наложи Хакан Халми /Севлиево 2004/, а Димитър Грозданов от „МХ Тийм Симитли“ е четвърти.

При ветераните в МХ40 очаквано се наложи перничанинът Мартин Тодоров от „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ /Пк/, а в МХ първи е Николай Йовчев от „Еър Макс Рейсинг“ /Бл/. Там трети след І манш бе Велик Кличуров от „Калабак“ /Самуилово/, ала по-слабият му ІІ манш го остави на четвърто място.

При подрастващите в МХ65 имаше и дама – Малена Замфирова от благоевградския клуб. Тя завърши на последната 10-а позиция, но обра аплодисментите на публиката. За първи път от 17 г. насам се проведе старт в МХ50, където се включиха 14 малчугани от 5 до 9 г. Наложи се Алексиан Николов от „БГ Пауър“, а от домакините най-добре се представи Наско Христов, който е пети. Седми остана Никола Мутафчиев от „Панчо Рейсинг Тим“ /ГД/.

В отлично организираната проява, наблюдавана от близо 5000 зрители, се включиха 94 от 23 клуба.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *