Брежанският мениджър К. Димитров изведе „Скарбъро“ до втора титла в Канада

Отборът на „Скарбъро“, чийто играещ мениджър е Кирил Димитров от симитлийското с. Брежани, спечели титлата във второто ниво на канадския футбол, след като се наложи с 4:1 в решителния плейоф над първенеца от редовния сезон „Воркута“. Хората на българина загубиха с дузпи финала за „Просаунд Къп“ от същия съперник, но взеха сладък реванш на „Сентениъл Стейдиъм“ в Торонто и вдигнаха трофея за втори път след 2019 г. в 6-годишната си история. „Скарбъро“ поведе в 5-та мин., когато нападателят Милош Шчепанович простреля мрежата от границата на пеналта. Халфът Муса Лимане преодоля стража Анатоли Старушенко отблизо, за да покачи на 2:0 в 27-та мин. Отново Лимане бе точен в 32-та мин., придавайки класическо изражение на аванса. В 50-та мин. „Воркута“ остана с 10 души, след като реферът Крейг Уилямс изгони Вадим Гостиев за груба игра. Въпреки че намалиха от дузпа чрез Любомир Халчук в 79-та мин., актуалните шампиони нямаха сили за повече и с второто си попадение в мача в 85-та мин. Шчепанович оформи крайното 4:1, с което прати купата в Източно Торонто. Вечерта след мача футболистите и шефовете на новия шампион си спретнаха здраво парти, отсъстваше само българският президент и основател на клуба Ангел Генчев, който бе по бизнес дела в Австрия, ала в разгара на купона звънна, за да поздрави всички с успеха.


„Скарбъро“ смени зелените цветове с червено-бели и триумфира за втори път в плейофите

„Цял сезон говоря, че сме най-подготвените, и го показахме в най-важния момент. Всички скачаха с все сили срещу нас, но никой не успя да ни победи, като махна дузпите от финала за „Просаунд Къп“. Сега с това 3:0 до почивката набързо отказахме основния си съперник в последните години „Воркута“. За кратката си история веднъж спечелихме редовния сезон, 2 пъти триумфирахме в плейофите и това не е всичко. Сега имаме малка почивка и продължаваме“, коментира щастливият К. Димитров.


Брежанецът / клекнал отпред/, зад него отляво надясно: Т. Илияс, Н. Радакович, героят с 2 гола М. Шчепанович, треньорът М. Медич и М. Клисара

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *