Броколи със сирене в гювече

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр. броколи
100 грама сирене
2 с.л. сладка царевица
2 с.л. топено сирене /използвах пикантно от Лидл/
2 яйца
100 гр. настърган кашкавал
масло за намазване
магданоз
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварявате броколите и отцеждате. Намазвате 2 гювечета с масло, в тях поставяте броколите, след това натрошеното сирене, царевицата и топеното сирене. Наливате много малко водичка (около 2 лъжици), и похлупвате гювечетата. Печете на 250 градуса за около 20 минути.

След това изваждате гювечетата, поръсвате с кашкавал и чуквате по едно яйце. Отново похлупвате гювечетата и поставяте във фурната за около 5 минути.

След това махате капаците, за да се запече кашкавала. Когато прецените, че са готови ги изваждате от фурната, поръсвате с магданоз и отново ги похлупвате.

Готови са за консумация веднага щом прецените, че са достатъчно изстинали за да може да си ги хапнете.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *