НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 гр. броколи
100 грама сирене
2 с.л. сладка царевица
2 с.л. топено сирене /използвах пикантно от Лидл/
2 яйца
100 гр. настърган кашкавал
масло за намазване
магданоз
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварявате броколите и отцеждате. Намазвате 2 гювечета с масло, в тях поставяте броколите, след това натрошеното сирене, царевицата и топеното сирене. Наливате много малко водичка (около 2 лъжици), и похлупвате гювечетата. Печете на 250 градуса за около 20 минути.
След това изваждате гювечетата, поръсвате с кашкавал и чуквате по едно яйце. Отново похлупвате гювечетата и поставяте във фурната за около 5 минути.
След това махате капаците, за да се запече кашкавала. Когато прецените, че са готови ги изваждате от фурната, поръсвате с магданоз и отново ги похлупвате.
Готови са за консумация веднага щом прецените, че са достатъчно изстинали за да може да си ги хапнете.