Брутално нападение срещу министърка!

Бившата френска министърка на околната среда Натали Косюско-Моризе беше съборена на пазар в Париж.

Това е станало, докато раздаваше листовки за втория тур на парламентарните избори в неделя и загуби съзнание за няколко минути, предадоха Ройтерс и Франс прес, на които се позова БТА.

Мъж на около 50 години взе раздаваните от Косюско-Моризе листовки и й ги хвърли в лицето, наричайки я „ла**яна буржоазна бохемка“.

„Ти си виновна, че днес имаме Идалго за кмет“, й каза още той.

Бившата френска екоминистърка (в правителството на Никола Саркози) падна, след което загуби съзнание за няколко минути. Тя се свести след намесата на пожарникари и бе отведена в болницата.
След инцидента нападателят избяга към най-близката станция на метрото.

През 2014 г. консерваторката Косюско-Моризе загуби изборите за кмет на френската столица от социалистката Ан Идалго, припомня Ройтерс.

Сега бившата френска министърка е кандидат за депутат на партия „Републиканците“ и в неделя ще се яви на втория кръг на изборите срещу кандидат на „Република, напред!“, формацията на центристкия президент Еманюел Макрон. Очаква се противникът й да спечели, отбелязва АФП.

По случая е образувано следствие, съобщи прокуратурата.

На първия тур на парламентарните избори в неделя около една трета от гласувалите (32-33 на сто според оценките) решиха да дадат смазващо мнозинство на новия президент, който според прогнозите ще може да разчита на подкрепата на 400 до 455 от общо 577 депутати. отбеляза АФП в свой анализ след вота.

Партиите „Република напред“ и „Демократично движение“ (МоДем) имат значителна преднина пред дясната партия „Републиканците“ (21,56 процента) и крайнодесния Национален фронт (13,20 процента).

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *