Бури и слънце ще се редуват през следващите дни

Днес облачността ще бъде по-често значителна. На много места ще превали.

Ще бъде доста ветровито, с умерен и силен, а в западната част на Дунавската равнина – временно и бурен вятър от северозапад – запад.

Температурите ще бъдат от 26 до 32 градуса, но от запад на изток в следобедните часове ще се понижават, с нахлуването на по-хладен въздух от северозападните части на континента.

През нощта силният северозападен вятър постепенно ще отслабва и в повечето места ще стихне или ще бъде съвсем слаб, освен в източните райони, както и по Черноморието.

Там все още ще духа умерен северен вятър.

До около полунощ все още на места в източните и югоизточни райони ще превалява, но до сутринта валежите навсякъде ще спрат.

Утре сутрин минималните температури ще са от 10 до 15 градуса, на места в котловините и малко по-ниски.

През деня ще бъде малко по-хладно от обичайното за месец юли, с температури от около 25 до 30 градуса. В замяна на това, ще бъде комфортно, слънчево и тихо, почти без валежи и с незначителна купеста облачност.

Съвсем слаби краткотрайни превалявания не са изключени само на изолирани места в планинските райони.

До събота времето ще остане слънчево, почти без валежи. Температурите ще се повишават с градус-два на ден  и  в петък и събота ще бъдат отново от 29 до 34, 35 градуса.

През нощта срещу неделя над страната ще премине атмосферен фронт, на места ще превали и прегърми, вятърът ще се усили, а в неделния ден ще бъде с няколко градуса по-хладно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *