Необходими продукти:
- бъбреци – 5 бр. по избор – свински, агнешки
- масло – 4 – 5 с.л.
- лук – 1 глава ситно нарязан
- брашно – 1 с.л.
- бяло вино – 1 ч.ч.
- доматено пюре – 3 с.л.
- черен пипер – на вкус
- магданоз
Начин на приготвяне:
Почистените бъбреци нарежете при нужда и ги сложете да се сварят, като се отпенват и посоляват.
Запържете лука в маслото и добавете бъбреците. Запържете за 5-6 минути, поръсете с брашното, отново разбъркайте и долейте размитото във виното доматено пюре.
При нужда добавете и малко от бульона на бъбреците. Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Разпределете всичко в гювечета и сложете да се запекат хубаво в умерено загряна фурна.
