Бъбреци в гювече

Необходими продукти:

  • бъбреци – 5 бр. по избор – свински, агнешки
  • масло – 4 – 5 с.л.
  • лук – 1 глава ситно нарязан
  • брашно – 1 с.л.
  • бяло вино – 1 ч.ч.
  • доматено пюре – 3 с.л.
  • черен пипер – на вкус
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Почистените бъбреци нарежете при нужда и ги сложете да се сварят, като се отпенват и посоляват.

Запържете лука в маслото и добавете бъбреците. Запържете за 5-6 минути, поръсете с брашното, отново разбъркайте и долейте размитото във виното доматено пюре.

При нужда добавете и малко от бульона на бъбреците. Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разпределете всичко в гювечета и сложете да се запекат хубаво в умерено загряна фурна.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *