Българската ракета ще мери сили с чешки квалификант днес

Григор Димитров ще изиграе в сряда мача си от първия кръг на US Open с чешкия квалификант Вацлав Шафранек, пише спортал. Поставеният под №7 в схемата Димитров трябваше тази нощ да се изправи срещу чеха в последния четвърти двубой на третия по големина корт „Грандстенд“. Дъждът в Ню Йорк обаче обърка сериозно програмата и мачовете извън централния корт „Артър Аш Стейдиъм“ бяха отложени за сряда, обявиха организаторите.

Днес нито един мач при мъжете не успя да завърши на някой от външните кортове, а в момента двукратният шампион Рафаел Надал (Испания) играе със сърбина Душан Лайович под покрива на „Артър Аш Стейдиъм“. По-късно и 5-кратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) ще изиграе срещата си от първия кръг с младата надежда на САЩ Франсис Тиафоу.

По-рано днес от турнира сензационно отпадна шампионката при дамите Анжелик Кербер. Германката загуби с 3:6, 1:6 от 19-годишната японка Наоми Осака.

Междувременно, стана ясна програмата за третия ден на турнира в Ню Йорк. Григор ще изиграе мача си с Шафранек в сряда вечерта българско време. Двубоят отново е на „Грандстенд“, но е втори за деня на този корт и ще започне веднага след доиграването на срещата между поставения под №6 австриец Доминик Тийм и австралиеца Алекс де Мино. Тийм води в резултата с 6:4, 6:1, 1:0 и на практика е само на сет от победата. Това означава, че при бързо приключване на мача на Тийм, Димитров може да се появи на корта още около 19,00 часа наше време.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *