Българско участие и две дербита тази вечер в ШЛ

Днес ще се изиграят първите 8 мача от 3-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Безспорно, с най-голям интерес се чакат сблъсъкът на „Сантиаго Бернабеу“ между Реал Мадрид и Тотнъм, както и двубоят между два от най-атрактивните отбори в Европа – Манчестър Сити и Наполи.

В група „Е“ Спартак (Москва) на Ивелин Попов е домакин на Севиля, а българският национал най-вероятно ще се появи в игра след почивката. Спартак има две равенства от първите си два мача, докато Севиля е лидер в групата с 4 точки и с евентуален успех в Москва може да направи голяма крачка към осминафиналите. В другия двубой Ливърпул гостува на Марибор. Мърсисайдци са длъжни да спечелят в Словения срещу аутсайдера в групата, но Юрген Клоп предупреди, че на неговия тим няма да му е никак лесно.

В група „F“ Манчестър Сити и Наполи със сигурност ще предложат зрелищен футбол. „Гражданите“ са с две победи и голова разлика 6:0 до момента, а наставникът на Наполи Маурицио Сари може да запази силите на част от титулярите си за важния мач срещу Интер в Серия „А“ през уикенда. Шахтьор (Донецк) ще търси 3 точки при визитата си на Фейенорд, за да запази шансове за второто място, а холандците ще се опитат да променят нулевия си актив.

В група „G“ изненадващият водач Бешикташ гостува на Монако, който има само 1 точка. Единствено победата устройва „монегаските“, докато за турския шампион и равенството ще е добре дошло. РБ (Лайпциг) приема Порто с амбицията да запише историческа първа победа в турнира.

В група „Н“ Реал Мадрид и Тотнъм са с по две победи и излизат един срещу друг в дома на европейския клубен шампион. Реал е фаворит, но „шпорите“ вярват, че са способни да поднесат изненада. В другия мач АПОЕЛ Никозия е домакин на Борусия (Дортмунд), но за кипърците няма да видим Живко Миланов, който все още лекува контузия. /спортал.бг

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *