Необходими продукти:
- прясно мляко 500 мл
- жълтъци 3 броя
- банан 2 броя
- захар 1/2 чаена чаша
- брашно 4 супени лъжици
Начин на приготвяне:
loading...
- Разбийте 1/2 кафена чаша студено прясно мляко, заедно с отделените жълтъци. Към тази смес малко по малко добавете и брашното при непрекъснато бъркане. Важно е да бъркате непрекъснато, за да не се получат бучки.
- Пасирайте бананите, докато получите еднородна каша. Смесете млякото и захарта и разбъркайте и ги сложете на котлона. След като млякото заври дръпнете тенджерата от котлона. При непрекъснато енергично бъркане с вилица или тел за разбиване добавете яйчената смес. Целта на непрекъснатото бъркане е да не се получат бучки и банановият крем да стане гладък. Връщате тенджерата на котлона, като продължавате да бъркате непрекъснато докато сместа заври. Кремът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти. След като изстине кремът ще се сгъсти допълнително, затова внимавайте да не стане прекалено гъст.
- Третата стъпка от рецептата за бананов крем е смесването на сгъстения крем с банановата каша. Сваляте сгъстения крем от котлона и малко по малко изсипвате банановата каша при непрекъснато бъркане, докато се получи хомогенна смес. Готовият крем изсипвате в купички или чаши, прибирате ги в хладилника, за да се стегне. След 30 мин кремът може да бъде сервиран. За украса, а и за подобряване на вкуса може да го поръсите с настърган шоколад. supichka.com