Бърз печен боб за ценители

Ако обичате боб, но не искате да прекарвате часове в приготвянето му, тази рецепта е идеална за вас.

Необходими продукти за печения боб:

2 супени лъжици олио

3 ленти бекон, едро нарязани

1 глава лук, ситно нарязан

250 мл (1 чаша) доматен сос за паста

125 мл (1/2 чаша) вода

1 чаена лъжичка червен пипер

400 г боб от консерва, отцеден и изплакнат

2 супени лъжици пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в тенджера на среден огън. Добавете бекона и лука. Гответе, като разбърквате от време на време, за 5 минути или докато беконът стане хрупкав и лукът омекне.

Добавете доматения сос, водата и червения пипер, разбъркайте, докато се смесят добре. Оставете да къкри, като разбърквате от време на време, за 5 минути или докато сместа се сгъсти.

Добавете боба, изплакнат и отцеден. Подправете със сол и черен пипер. Пресипете в тавичка, намазана с олио и запечете за 15 минути, за да хване хубава коричка.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *