
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- прясно мляко – 1 л
- нишесте – 3 с.л. царевично или брашно
- яйца – 5 бр.
- захар – 1 и 1/2 ч.ч. или на вкус
- масло – около 60 г
- ванилия – 1 ч.л. есенция или 3 пакетчета на прах
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтворете първо нишестето в 1 ч.ч. прясно мляко, а останалото сложете да за загрява на котлона със захарта. След това към него добавете ванилията и маслото.
Разбийте отделно жълтъците от белтъците и ги смесете на тънка струйка с млякото.
Леко доливайте от сместа към нишестето и разбивайте непрекъснато до сгъстяване на котлона. Снемете от огъня готовия ванилов крем и го охладете леко.
Отделно разбийте белтъците с щипка сол и 1 с.л. захар до пухкави връхчета и смесете внимателно с крема. Разпределете готовия ванилов крем в намокрени и отцедени десертни чашки и поднесете изстинал.