Варена царевица в прясно мляко

През лятото варената царевица често присъства на трапезата. Обикновено сме свикнали да я варим само във вода, но ние ще ви покажем как да постигнете по-добър вкус, като добавите прясно мляко и масло.

Необходими продукти:

4 чаши вода

6 кочана млечна царевица, почистени и разполовени

1 чаша прясно мляко

100 г масло

1 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:

Напълнете тенджера с 4 чаши вода. Оставете да заври на средно силен огън. Междувременно обелете и разполовете 6 царевични кочана.

Добавете 1 чаша прясно мляко, 50 г масло и 1 чаена лъжичка сол към тенджерата. Внимателно сложете царевицата и намалете котлона на средна температура. Вари се 15-20 минути.

Използвайте щипки, за да извадите царевицата от маслената баня и сервирайте веднага.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *