НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ориз – 40 г кръглозърнест
зехтин – 100 мл
олио – около 100 мл
горчица – 2 ч.л.
захар – 1 ч.л.
лимонов сок – 1 – 2 с.л.
сол – на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете ориза във вода в съотношение 1:5 за около 30 минути и го охладете.
В чаша на пасатор сложете охладения и отцеден ориз (получи се 180 г), добавете зехтина и пасирайте.
Прибавете горчицата, захарта (или 1 ч.л. мед), лимоновия сок и пак пасирайте, като постепенно добавете олиото (до желаната консистенция) и солта.
Веганската оризова майонеза е готова и може да се ползва в различни веган разядки и веган палачинки. Тя е лека и много вкусна./gotvach.bg
loading...