Веган оризова майонеза

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ориз – 40 г кръглозърнест
зехтин – 100 мл
олио – около 100 мл
горчица – 2 ч.л.
захар – 1 ч.л.
лимонов сок – 1 – 2 с.л.
сол – на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете ориза във вода в съотношение 1:5 за около 30 минути и го охладете.

В чаша на пасатор сложете охладения и отцеден ориз (получи се 180 г), добавете зехтина и пасирайте.

Прибавете горчицата, захарта (или 1 ч.л. мед), лимоновия сок и пак пасирайте, като постепенно добавете олиото (до желаната консистенция) и солта.

Веганската оризова майонеза е готова и може да се ползва в различни веган разядки и веган палачинки. Тя е лека и много вкусна./gotvach.bg

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *