
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пълнозърнести спагети – 400 г
домати – 10 бр. розови
подправка за паста – 1 ч.л.
хималайска сол – 1 ч.л.
чери домати – 500 г
гъби печурки – 250 г
риган – 1/2 ч.л.
босилек – 1/2 ч.л.
зехтин pomace – 50 мл. за соса + 100 мл за гъбите
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чери доматите се измиват много добре, разрязват се на две половини и се почистват от месестата част. Нареждат се в тава на дехидрататор.
В друга тава на дефидрататора се нареждат измитите, почистени от пънчетата и нарязани на полумесеци гъби.
Чери доматите и гъбите се изсушават за 8 ч. на 70 градуса.
Изсушените гъби се заливат с марината от разбъркан зехтин 100 мл с риган и босилек, след което се оставят за 2 часа да се накиснат.
Доматите се измиват, обелват и пасират в блендер.
Изсипват се в тиган с незалепващо покритие, прибавя се зехтина 50 мл и се варят 40 мин на среден огън при периодично разбъркване, след което се прибавя подправката за паста и солта, разбърква се много добре и се свалят от котлона.
В тенджера се слага 2.5 л. студена вода. Слага се да заври, след което се прибавят пълнозърнестите спагети и се варят 10 мин. Свалят се от котлона и се измиват много добре с топла вода.
В чинията за сервиране се нареждат спагетите, отгоре се заливат с доматения сос и се прибавят сушените чери домати и мариновани сушени гъби.
Хапвайте си вкусно и без угризения веган пълнозърнести спагети със сушени домати и гъби.