
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
спанак – 100 г пресен
зелен грах – 100 г замразен
слънчогледови семки – 3 с.л.
маринован чесън – 3 скилидки
пресен копър – 2 стръка
лимонов сок – 3 с.л.
зехтин – 5 с.л.
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бланширайте граха за 5 минути, полейте го с ледена вода, отцедете и сипете в купата на чопър или блендер.
Измийте спанака, подсушете го с кухненска хартия и го накъсайте.
Прибавете слънчогледовите семки, маринования чесън, копъра, лимоновия сок, зехтина и пасирайте пролетната разядка до гладка еднородна смес.
Овкусете със сол и черен пипер.
Ако е необходимо, добавете още от зехтина и пак пасирайте.
Разядката със спанак и грах е готова.