НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори – 1 пакет за лазаня
гъби – 450 г
чушки – 1 бр. зелена
лук – 1 глава
чесън – 3 скилидки стар
зехтин – 2 с.л.
доматен сос – 700 г
босилек – 1 ч.л.
рикота – 400 г
моцарела – 400 г
яйца – 2 бр.
пармезан – 1/2 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете корите за лазаня в голяма тенджера за около 10 минути. След като станат готови, ги отцедете и залейте със студена вода, за да не залепват. Оставете настрани.
В тиган загрейте зехтина. Запържете гъбите, зелените чушки, лука и чесъна. Добавете соса и босилека. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете за 15 минути. Смесете сирената рикота и моцарела с яйцата. Загрейте фурната на 180 градуса.
В тавичка изсипете 1 ч.ч. от доматения сос. Сложете ред кори за лазаня, ред микс от сирена, сос и накрая пармезан. Повторете, като накрая завършите със сместа от сирената. Печете 40 минути. Сервирайте лазанята топла.