Вегетарианска паеля

Необходими продукти:

  • шафран – 1 щипка
  • бульон – 750 мл зеленчуков
  • зехтин – 6 с.л.
  • лук – 2 глави
  • чесън – 3 скилидки
  • ориз – 275 г дългозърнест
  • див ориз – 50 г
  • тиква – 175 сварена и нарязана
  • моркови – 175 г
  • чушки – 1 бр. жълта
  • домати – 4 бр.
  • гъби – 11 г
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Сложете шафрана в 3-4 с.л. топъл бульон и го оставете за 5 минути. Междувременно загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука и чесъна. Добавете двата вида ориз и задушете за 2-3 минути.

Добавете бульона, тиквата и шафрана, разбъркайте, кипнете и намалете огъня до минимум. Сложете капак и задушете за 15 минути. След това добавете нарязаните моркови, чушка, домати, сол и черен пипер.

Сложете отново капака и задушете за още 5 минути. Накрая добавете гъбите и задушете за няколко минути докато станат готови. Поднесете веднага. gotvach.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *