Необходими продукти:
- шафран – 1 щипка
- бульон – 750 мл зеленчуков
- зехтин – 6 с.л.
- лук – 2 глави
- чесън – 3 скилидки
- ориз – 275 г дългозърнест
- див ориз – 50 г
- тиква – 175 сварена и нарязана
- моркови – 175 г
- чушки – 1 бр. жълта
- домати – 4 бр.
- гъби – 11 г
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сложете шафрана в 3-4 с.л. топъл бульон и го оставете за 5 минути. Междувременно загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука и чесъна. Добавете двата вида ориз и задушете за 2-3 минути.
Добавете бульона, тиквата и шафрана, разбъркайте, кипнете и намалете огъня до минимум. Сложете капак и задушете за 15 минути. След това добавете нарязаните моркови, чушка, домати, сол и черен пипер.
Сложете отново капака и задушете за още 5 минути. Накрая добавете гъбите и задушете за няколко минути докато станат готови. Поднесете веднага. gotvach.bg
loading...