Вегетариански кюфтета в сос от куркума

Съставки за вегетарианските кюфтета:

  • 250 грама вегетарианска кайма
  • 2 по-малки моркова
  • 2 скилидки чесън
  • 1 торба бакпулвер
  • 3 супени лъжици зехтин
  • магданоз
  • сол
  • пипер

Съставки за соса:

  • 200 мл веган заквасена сметана за готвене
  • 200 мл доматен сос
  • 2-3 чаени лъжички куркума
  • 2 чаени лъжички кимион
  • Шипка сол
  • щипка захар
  • пипер
  • магданоз

Подготовка:

Накълцайте заместителя на месо и чесън в кухненски робот. Добавете настърганите моркови и ситно нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер, след това добавете бакпулвера и зехтина и разбъркайте до получаване на компактна маса. Извадете сместа с лъжица и оформете кюфтета. Печете кюфтенцата във фурната на 180° за около 15 минути (до получаване на приятен златист цвят). Оставете настрана, докато се приготви сосът.

В дълбок тиган добавете веган готварската сметана и доматения сос, след това добавете всички подправки и оставете да къкри за кратко на слаб огън. След като се разбърква, добавете кюфтенцата и оставете да къкри още пет минути. Поръсете със ситно нарязан магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *