Вещите, които не трябва да давате на никого, за да не си навлечете лош късмет

Помислете няколко пъти, преди да заемете ваша вещ. Неизпълнените обещания могат да разклатят отношенията дори с най-близките. Ето няколко поверия на предците ни, които са се съобразявали с тях преди да заемат своя вещ.

Пари

Ако ваш приятел ви стане длъжник, вярва се, че след като ви върне заетите пари, той ще ви прехвърли част от късмета си. Никога не давайте пари назаем вечер.

Бижута

В никакъв случай не трябва да давате своите бижута или да заемате чужди. Камъните и металът поглъщат енергията на собственика си. Пръстените и огърлиците на други хора могат да доведат в живота ви неприятностите на собственика си. Ако чужди бижута попаднат в ръцете ви, добре е да ги пречистите от енергията на човека, който ги е носил със сода за хляб или сапунена вода.

Съдове

В днешно време малко хора заемат от съседите си чинии за голяма празнична маса предпочитат да си купят пластмасов комплект. Но нашите предци са вярвали, че съдовете за храна, подобно на бижутата, абсорбират енергията на своите собственици. Освен това не бива да позволявате на непознати да мият чиниите ви, ако не искате да понесете финансови загуби в близко бъдеще.

Дрехи

Можете да дадете на друг човек дрехи, които не харесвате или не сте носили дълго време. Но не бива да давате назаем любимата си шапка или пуловер дори на роднина. Давайки любимата си дреха на друг човек, вие се разделяте с част от себе си.

Сол, хляб и метла

Никога не давайте сол директно в ръката на човек. По-добре е той директно да я вземе от масата или рафта. Да дадеш последното си парче хляб, означава да призовеш бедността в живота си. Освен това не е добре да метете с чужда метла. В противен случай ще „изметете“ късмета на нейния собственик.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *