ВЗРИВООПАСНО! Разхвърляни мини вдигнаха на крак службите

Извънредна ситуация има край Враца. Блокирана е голяма площ около кариера, която се намира между селата Косталево и Върбешница.

Вчера в полицията е бил получен сигнал, че в този район има разхвърляни стотици капсул- детонатори. С тях се взривяват тротил, динамит и другите опасни вещества, необходими за направата на бомби. На практика е била минирана голяма площ от полето в района.

Незабавно е била създадена организация и днес рано сутринта около 1 км около кариерата е бил отцепен от полицията. Мобилизиран е целият наличен състав на районното във Враца. Пристигнал е и голям екип от ГДНП от София. Овчарите от съседните села са предупредени да не навлизат в тази част, защото има опасност от взрив. На всички полицаи, които участват в операцията, са дадени инструкции да са обути с високи обувки или ботуши, тъй като има реална опасност да настъпят някой от стотиците детонатори.   В момента сапьори събират в специални дървени кутии разпилените капсул-детонатори в полето край кариерата. На място има екипи на Гражданска защита и Спешен център, които са в готовност да окажат съдействие. Достъпът до района е напълно блокиран. На този етап няма официална информация за операцията по обезвреждането на взривателите,  пише BulNews

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *