Винен кебап за ценители

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинска плешка – 800 г
кромид лук – 2 глави
доматено пюре – 2 с.л
домати – 400 г смлени
чесън – 2 скилидки
бульон – 800 мл зеленчуков
вино – 200 мл червено
черен пипер – 1 ч.л.
сол – 1 с.л
бахар – 3 бр. зърна
дафинов лист – 2 бр. малки
захар – 1 ч.л.
олио – 2 с.л.
масло – 1 с.л.
червен пипер – 1 с.л.
магданоз – няколко стръка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Винен кебап за ценители от тефтерите на баба.

Нарежете свинската плешка на хапки, посолете и подправете с черен пипер.

Сложете в дълбока тенджера олио и загрейте на котлона. Поставете парчетата свинско месо и запържете, като периодично отпенвате пусналата вода и разбърквате, докато започне да се пържи и остане само на мазнина.

Нарежете лука и чесъна на ситно.

Когато месото започне да става златисто на цвят добавете лука и чесъна, разбъркайте, пържете няколко минути до омекване и сложете доматеното пюре.

Гответе 5 минути и сипете виното. Разбъркайте и оставете да се изпари алкохола. Накрая сипете смлените домати, подправете със сол, черен пипер, бахар зърна, червен пипер, захар и дафинов лист. Разбъркайте, сипете бульона и прехвърлете в дълбока тавичка. Сложете една супена лъжица масло и покрийте тавата с ауминиево фолио.

Сложете в загрята фурна на 180 градуса за 40 мин. до готовност на свинския кебап.

Накрая поднесете със сварен ориз и свеж магданоз.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *