Необходими продукти:
800 гр. свинска плешка/врат
2 глави лук
1 морков
2-3 скилидки чесън
1 ч.ч. доматен сос
1 ч.ч. червено вино
Червен пипер, Черен пипер и сол (на вкус)
Дафинов лист
30мл. олио
30гр. масло
Начин на прготвяне:
loading...
- Включете котлона на умерена степен, готви се на бавен огън. Нарежете на дребно лука и го сложете в дълбок съд с капак на котлона да се запържи.
- През това време, вие нарежете на подходящи за вас хапки свинското месо и леко го посолете. Когато лука поомекне, добавете месото при него в съда. Разбъркайте и оставете месото да се запържва.
- Нарежете моркова на дребно и го добавете към останалите продукти на котлона.
- Време е към месото да добавим и маслото – 30гр. След като маслото се разтопи, сложете капака на съда и оставете ястието да се задушава на бавен огън.
- След около 20-на минути задушаване на ястието, нарежете на дребно и добавете към него чесъна.
- След нови 25 минути на задушаване е време да започнете да добавяте и подправките: 1 ч.л. червен пипер Черен пипер 1 ч.ч. доматен сос
- И тук идва разликата между Тас кебап и Винен кебап! Ако добавите червено вино 300мл. ястието ще стане Винен кебап. Ако не добавите, ще получите Тас кебап. 😉
- След добавянето на виното, слагате отново капака и оставяте да си къкри на умерен огън за още около 15-20 минути. Може да добавите и дафинов лист – няколко листа.
- И за финал можете да сервирате с ориз или с картофено пюре – по ваш избор.