Винен кебап

Необходими продукти:
800 гр. свинска плешка/врат

2 глави лук

1 морков

2-3 скилидки чесън

1 ч.ч. доматен сос

1 ч.ч. червено вино

Червен пипер, Черен пипер и сол (на вкус)

Дафинов лист

30мл. олио

30гр. масло

Начин на прготвяне:

loading...


  1. Включете котлона на умерена степен, готви се на бавен огън. Нарежете на дребно лука и го сложете в дълбок съд с капак на котлона да се запържи.
  2. През това време, вие нарежете на подходящи за вас хапки свинското месо и леко го посолете. Когато лука поомекне, добавете месото при него в съда. Разбъркайте и оставете месото да се запържва.
  3. Нарежете моркова на дребно и го добавете към останалите продукти на котлона.
  4. Време е към месото да добавим и маслото – 30гр. След като маслото се разтопи, сложете капака на съда и оставете ястието да се задушава на бавен огън.
  5. След около 20-на минути задушаване на ястието, нарежете на дребно и добавете към него чесъна.
  6. След нови 25 минути на задушаване е време да започнете да добавяте и подправките: 1 ч.л. червен пипер Черен пипер 1 ч.ч. доматен сос
  7. И тук идва разликата между Тас кебап и Винен кебап! Ако добавите червено вино 300мл. ястието ще стане Винен кебап. Ако не добавите, ще получите Тас кебап. 😉
  8. След добавянето на виното, слагате отново капака и оставяте да си къкри на умерен огън за още около 15-20 минути. Може да добавите и дафинов лист – няколко листа.
  9. И за финал можете да сервирате с ориз или с картофено пюре – по ваш избор.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *