Вратарят на „Места“ (Хаджидимово) Иван Симеонов се скри от жегата в планината, с приятели изкачи два върха в Пирин, пренощува на открито на 2732 м.


Вратарят на „Места“ (Хаджидимово) Иван Симеонов, който е запален турист, се впусна в поредното си вълнуващо приключение по каменист терен.

Заедно с група свои приятели, запалени планинари, здравенякът от пограничното градче изкачи два емблематични върха в Пирин – Бъндеришки чукар и Башлийски чукар.


Преходът започна от хижа „Вихрен”, през Бъндеришка порта и Дончови караули, като групата се изкачи на височина от 2732 м, покорявайки най-високия гранитен връх (карлинг) на централното пиринско било –  Бъндеришки чукар. След като пренощуваха на самия връх, планинарите продължиха прехода в направление юг-югозапад с изкачване на връх Башлийски чукар, висок 2683 м.


Те демонстрираха отлична кондиция и много добра форма, която поддържат с непрестанно движение и навъртян солиден километраж пеша по планински пътеки и пресечен терен.


Според Иван Симеонов всяко едно усилие си струва, след като се отплаща с незабравими красиви гледки и много приятни емоции, което е видно от снимките, които той сподели с приятели в социалната мрежа.

НАДЕЖДА ДАМЯНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *