Времето: Облачно и мъгливо

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно и мъгливо, главно в Югозападна България с превалявания от дъжд. В Източна България ще духа умерен югоизточен вятър. В сутрешните часове в западната част на Дунавската равнина, където температурите ще са между минус 2 градуса и плюс 1 градус, ще има условия за поледици. В останалата част от страната минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, по морския бряг до 10 -11 градуса. Максималните ще са между 8 и 13 градуса, отново по-ниски в западната част на Дунавската равнина – между 3 и 6 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър, преди обяд по южното крайбрежие слаб от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12 -13 градуса, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1700-1800 метра от сняг. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6 градуса, на 2000 метра – около 1 градус.

В неделя и понеделник вятърът ще бъде от изток, през втория ден за кратко – от североизток, в Дунавската равнина и източните райони ще бъде предимно умерен. В неделя на места отново, главно в южната половина от страната, ще превали слаб дъжд.

В понеделник от югозапад на североизток ще преминава атмосферно смущение. Валежите ще се усилят, ще са в много райони; има повишена вероятност в западната половина от страната да са значителни по количество. От североизток за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух и през нощта срещу вторник, главно на места в Предбалкана, дъждът ще се примеси със сняг.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *