ВТОРА ПРОВЕРКА ОТ НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦА! Цацаров подхвана кмета на Хаджидимово заради служебния мерцедес с детско столче на задната седалка

Разследващи от Антирупционната комисия на Сотир Цацаров вчера за втори път от началото на месеца нахлуха в община Хаджидимово с цел проверка как малката община изразходва публични средства. Този път става дума за луксозния мерцедес, който миналата година кметът Людмил Терзиев си поръча след спешна обществена поръчка, включваща и коледните празници, а впоследствие се оказа, че мечтаната от него кола отговаря точно на определен конкретен модел, предлаган от столичен търговец. Тя трябваше да е с електронен ограничител на скоростта, филтър за твърди частици, система за очистване на изгорелите газове при дизеловите двигатели и ауспухова система с видими ауспухови накрайници, да е задължително със сиви алуминиеви джанти 19 инча, с 5 двойни спици, хромирана лайсна и два ауспуха от благородна стомана, да е седан 4х4, с 4+1 места, автоматик, с автоматично отместване на волана при слизане и качване, електронен ограничител на скоростта, седалки с контрастен шев, кожен панел на таблото, декоративни елементи от евкалипт в тъмнокафяв гланц в интериора, аналогов часовник, лайсни на праговете от полирана благородна стомана, цветен TFT кокпит дисплей, закопчалки за детски столчета и още няколко страници детайлни технически изисквания. Теглото на седана трябваше да е точно 1975 кг, ширината точно 1905 милиметра, а дължината – 5271 милиметра. Не на последно място, първата регистрация на кметското возило трябваше да е направена непременно през октомври 2017 г.

Л. Терзиев

Миналата година Антикорупционният фонд сезира заради съмнителната обществена поръчка Агенцията за държавна финансова инспекция, а КПКОНПИ се самосезира в резултат на медийни публикации. Хората на Цацаров пристигнаха на 1 юли в Хаджидимово и „загряха“ за генералната задача с проверка на други обществени поръчки в общината, свързани с ремонта на улици. Най-вероятно резултатите от проверките ще излязат в общо решение на КПКОНПИ – за откриване или прекратяване на производство в зависимост от това, което бъде установено.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *