Възстановяват се по-строгите мерки против COVID-19 в Благоевград

На заседание на Кризисния щаб, свикано от кмета на Благоевград Румен Томов, бяха възстановени по-строгите мерки, свързани с общественото здраве по отношение на инфекциозното заболяване.

Сред въведените по-строги противоепидемични мерки са:

– в търговските обекти клиентите да бъдат по един на 15 кв. м;
– задължителна е дезинфекцията на колички и кошниците за пазаруване;
– осигуряване и спазване на физическа дистанция най-малко 1,5 м между посетителите;
– посещенията в нощните клубове, пиано барове и други подобни обекти за развлечения на открито и закрито да бъдат при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при засилена дезинфекция на всички помещения;
– посещенията в заведения за хранене и кафенета на закрито и открито се допускат при заетост на местата до 75% от общия капацитет при засилена дезинфекция на всички помещения.

Разширява се дейността на социалния патронаж с възможност за доставка на храна и медикаменти по домовете на самотноживеещи възрастни хора, в тази дейност ще се включат и доброволци от БЧК.

Детските кухни продължават да работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Забранява се на таксиметровите водачи да качват пътници без предпазни маски и се задължават след слизане на пътника да извършат дезинфекция на автомобила.

Задължават се всички таксиметрови шофьори и шофьори на автобусите от градския транспорт за носене на предпазни маски. В заведенията се забранява използването на наргилета от клиенти.

Щабът реши да продължат дейностите по дезинфекция на автобусите от градския транспорт и откритите обществени площи в Благоевград.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *