В две стъпки: Домашно масло с пармезан

С четири съставки и само в две лесни стъпки можете да направите идеално пенливо пармезаново масло, което ще стане вкусна част от вашето ежедневие. Ще придаде изобилие от вкус на всичко, върху което го намажете, а за закуска не пропускайте да го опитате с препечен хляб.

Необходими продукти за домашно масло с пармезан:

250 грама масло, нарязано на ситно, на стайна температура

2 счукани скилидки чесън

1/2 чаена лъжичка смлян сладък пипер

40 грама пармезан, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Сложете маслото, скилидката чесън, черния пипер и пармезана в блендер и пасирайте, докато всичко се смеси добре.

Прехвърлете с лъжица в стъклена чиния за сервиране, която има и собствен капак.

Поставете в хладилника за час, за да се охлади.

Сервирайте с препечен хляб и поръсете с още пармезан.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *